Inbjudningar

Äventyrliga inbjudningar

När det gäller inbjudningar finns det bara din egen fantasi som sätter gränser. Den vanliga lappen som delas ut mötet innan hajken eller skickas per mail kan modifieras på tusen sätt. Om inte annat är det värt att fundera lite på layout, typsnitt och formuleringar, så du redan där peppar inför ditt äventyr. Eller kanske en hemsida på nätet som följer ditt tema? Karaktärer från äventyret kanske dyker upp på mötet och startar upp det hela och ber deltagarna om hjälp? Inbakat i bullar som man bjuder på? Skrivet på skinn som lindas runt en pil som skjuts in genom deltagarnas sovrunsfönster på natten (ähum, eller kanske inte, då) Eller i form av en runsten (i frigolit) som måste tydas? Eller via ett fejkat SOS-meddelande som kan spelas upp som ljudfil i en "radio"?

Släpp loss! Kom bara ihåg en sak: Särskilt i det fallet där dina deltagare är omyndiga, så finns det familjemedlemmar som kanske vill ha lite mer tydliga besked än:

"Den stora eken söder om vägkorset vid fullmåne. Medtag proviant. Kom beväpnad."

Någonstans, på baksidan till din tidsenliga inbjudan på pergament, eller i ett litet diskret dokument som medföljer, bör det finnas "normal" information om tider, plats, kostnad, kontaktinformation mm så att föräldrar och andra berörda vet vad som gäller. Annars är det stor risk att bara en bråkdel av dina inbjudna dyker upp.

Praktisk information

Vad bör ingå i en inbjudan?